Bar News

Sommeliers με Ganjiers και pairing κρασιού με μαριχουάνα

Σε 23 από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής η μαριχουάνα έχει νομιμοποιηθεί, σε κάποια της μορφή (π.χ. ιατρική κάρτα που επιτρέπει στον κάτοχο την χρήση της).  Επιπλέον, σε 4 πολιτείες (Washington, Colorado, Oregon και Alaska) είναι απολύτως νόμιμη η χρήση της.  Είναι λογικό, η νομοθετική αυτή πρόοδος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χρήση της κάνναβης είναι πολύ της μόδας, να οδηγήσουν στην τόνωση του ηθικού των παραγωγών/χρηστών του ‘μαγικού’ αυτού φυτού.  cannabis1

Η μαριχουάνα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσκήνιο και δεν αποτελεί πλέον θέμα taboo ή κάτι το ‘απαγορευμένο’ σαν ουσία, τουλάχιστον, όχι τόσο όσο στο παρελθόν, και σίγουρα όχι στο μυαλό εκείνων που ασχολούνται είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά με το ‘άθλημα’.  Αρχικά, έχει προκύψει η δημιουργία κοινοτήτων (που δίνουν το παρόν κυρίως στα social media, αλλά και στον έντυπο τύπο), όπου στοχεύουν στην απενοχοποίηση της μαριχουάνας ως βλαβερή ουσία και επιθυμούν να ενημερώσουν τον κόσμο για τις ιδιότητες της.  Ακόμη, έχουν κάνει την εμφάνιση τους και νέες λέξεις, που χρησιμοποιούνται για να χαρακτηρίσουν το πάθος μεν αλλά και την γνώση όσων γνωρίζουν τα πάντα για το εν λόγω φυτό.  Πως ονομάζονται για παράδειγμα στον κόσμο του οίνου οι παθιασμένοι λάτρεις του, που γνωρίζουν και μελετούν ότι έχει σχέση με το κρασί, sommeliers;  Η ανάλογη λέξη για τους υπέρενθουσιωδεις λάτρεις και παραγωγούς μαριχουάνας, είναι : ganjierscannabis2. Επίσης, υπάρχει και η λέξη cannasseurs, που προσδίδεται σε όποιον είναι μεν γνώστης σε ότι έχει σχέση με την μαριχουάνα, αλλά δεν είναι και παραγωγός του φυτού.  Ο cannasseur (ετυμολογικά προέρχεται από τις λέξεις cannabis και connaitre, που στα γαλλικά σημαίνει γνωρίζω σε βάθος), είναι ο ειδικός στην κάνναβη, ο οποίος ξέρει να απολαμβάνει την κατανάλωση της ουσίας και αντλεί τις γνώσεις του από την εμπειρία αυτή.

Τώρα, φανταστείτε τί θα γινόταν εάν ‘έμπλεκαν’ μαζί sommeliers και ganjiers/connaseurs;!  Το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα, cannabis3μαριχουάνα στο κρασί, ή κρασιά που συνοδεύοντας την χρήση μαριχουάνας, ανεδείκνυαν την γεύση της.  Για να μην νομίζετε ότι μιλάμε για κάτι ουτοπικό, είναι ήδη κοινό μυστικό στους κύκλους των οινοπαραγωγών και των chef η ανάμειξη των δύο φυτών, αμπελιού και κάνναβης!  Φημολογείται λοιπόν, ότι διάσημοι chef και οινοπαραγωγοί έχουν στην διάθεση τους (για προσωπική βέβαια χρήση) μπουκάλια κρασιών, όπου η κάνναβη έχει ζυμωθεί ταυτόχρονα με το κρασί, και έχει προστεθεί λίγη ποσότητα της ουσίας στην ξηρή της μορφή στο βαρέλι, όπου ζυμώνεται ο οίνος για 9 περίπου μήνες.  Και το γευστικό αποτέλεσμα αυτής της μίξης; : δυνατή και γήινη γεύση.

by Chrysa K

Χρύσα ΚρικώνηSommeliers με Ganjiers και pairing κρασιού με μαριχουάνα

Related Posts

Canna Vine

Canna Vine

Όσοι έχουν επιλέξει αποκλειστικά την κατανάλωση οίνου για να ανεβάσουν την διάθεση ή/και την ψυχολογία τους δεν αρέσκονται συνήθως στην κατανάλωση άλλων ουσιών. …